Etusivu Tietoa Jalostusoriit Siitostammat Kasvatus Yhteydenotto
Elitehof
Nederlandse welsh rijpony's

VH21-023-0026 · KTK-III · KRJ-II

Brunnby Belmont

s. 29.3.2021 , kasvattanut Liia, Brunnby, omistaa JP (VRL-01948), Elitehof
punaruunikko welsh part bred-ori (NWR 62,5 %), 144 cm, koulutustaso Helppo A

Elmo tuli Elitehofiin tilausvarsana maaliskuussa 2021. Luonteeltaan Elmo on todella tyyni ja lupsakka, jopa suorastaan hidas ja tahmea. Elmo ei tosiaan tee temperamenttinsa puolesta kunniaa laukkaradoilla kiitäville täysiverisukulaisilleen, Elmo kun ei jaksa kiitää muualle kuin korkeintaan tuoreelle heinäkasalle lounasaikaan, ja silloinkin vauhti on sitä luokkaa, että poni jää helposti lauman hännäksi. Elmon hitaudessa on puolensa. Elmo on pomminvarma poni, joka ei säikähtäisi edes maailmanlopun räjähdystä tallipihassa - tämän takia Elmo sopiikin lähes kenen tahansa käsiteltäväksi.

Elmo on luottavainen ja ystävällinen poni sekä laumassa että ihmisten kanssa. Elmo ottaa käskyjä vastaan oikeastaan keneltä tahansa. Tarhassa alfaoriit eivät usein edes vaivaudu kyykyttämään Elmoa, koska Elmo ottaa aina lähtökohtaisesti altavastaajan aseman laumassa sekä välttelee konflikteja ja liian villejä leikkejä. Ihmisten seurassa Elmo muistuttaa luonteeltaan pikemminkin koiraa kuin ponia - Elmon katse kirkastuu aina ihmisen astellessa sen karsinaan ja rapsutuksia on saatava välittömästi, mahdollisimman pitkään ja mahdollisimman usein.

Ratsuna Elmon hitaan luonteen varjopuoli tulee esille. Elmo on niin tahmea ja jäykkä ratsu, että sen kanssa treeniin täytyy valmistautua henkisesti muutama minuutti. Ratsastajan tasosta tai tuttuudesta riippumatta Elmo ei koskaan liiku himppuakaan rivakammin, kuin tarve on. Jo alkukäynneissä Elmo liikkuu vaivalloisesti hiekkaan kompastellen ja maisemia ihaillen. Elmo yleensä notkistuu ja vetreytyy pitkän treenin myötä, erityisesti ensimmäisten laukannostojen jälkeen tuntuu siltä, kuin Elmo alkaisi viimein heräämään uuteen päivään. Tämän vuoksi on äärimmäisen tärkeää esimerkiksi kisoissa ottaa Elmon kanssa kunnon lämmittelyt, ellei halua tulla nauretuksi ulos radalta.

Jälkeläiset

25.8.2021 wpb-o. Petit Milton e. Brunnby Mint Blossom om. Paraatiponit
24.11.2021 wpb-t. Elitehof's Indra e. Elitehof's Jasmijn om. Elitehof
16.2.2022 wpb-o. Elitehof's Boudewijn e. Mayan Gold om. Fairmoor Estates

Kilpailutulokset

KRJ-kouluratsastus

Elmo on saavuttanut maksimitasonsa kouluratsastuksessa. Se on startannut 70 kertaa, joista 2 on ollut voittoja ja 7 sijoituksia (sijoitusprosentti 13 %).

NJ-näyttelyt

irtoSERT @Kurjenpesä 26.4.2021 (pt. Lissu T.)

Päiväkirjamerkinnät

17.7.2021: Ensimmäinen kansallisen tason startti (kirjoittanut omistaja)

Tänään starttasimme Elmon kanssa oriin ensimmäisen kansallisen tason Helppo A-radan. Elmon heikkous on ehdottomasti sen laiskuus ja turtumus avuille, joten lämmittelimme oria huolella valmentajan kanssa ennen radan suorittamista. Tästäkin huolimatta rata jäi kuitenkin melko heikoksi. Keskiaskellajit jäivät vaisuiksi eikä lisätyssäkään ravissa Elmo päässyt kunnolla lentoon. Suurin pisterokotus tuli siitä, että Elmo korjasi omatoimisesti toisen vastalaukan oikeaksi (vaikka niin ei pyydetty) eikä suostunut tai pystynyt enää vaihtamaan takaisin vastalaukkaan pyynnöstä. Tiputin Elmon raville josta yritin nostaa vastalaukkaa uudelleen siinä onnistumatta. Lopulta vastalaukkapätkä ehti jo päättyä ja olimme ehtineet siinä vaiheessa esitellä vastalaukkaa vasta muutaman askeleen, mutta pari pistettä tuomaristo kuitenkin soi meille hyvästä yrityksestä. Prosentit jäivät alle kuudenkymmenen ja sijoitus oli luokan häntäpäässä. Suorituksesta ei kuitenkaan jäänyt mitään kaunaa Elmolle, sillä kyseessä oli vasta oriin ensimmäinen kansallinen startti ja vieläpä hyvin haastavalla radalla. Kunnon treenin avulla tulemme varmasti pärjäämään ensi kerralla paljon paremmin. Positiivista radassa oli kuitenkin tasainen ja rento tahti - Elmon kanssa on aina turvallinen olo ratsastaa.