Etusivu Esittely Oriit Tammat Kasvatus Muuta Yhteydenotto
Síofrach Connemaras

Esittely: tutustu toimintaamme

Tervetuloa Lounais-Irlannin rannikolle

Céad míle fáilte! Síofrach Connemaras syntyi Huovilan Ratsutilan connemarakannasta, joka muutettiin Suomesta Irlantiin tammikuussa 2018. Talli sijaitsee Dingle-nimisessä pikkukaupungissa Kerryn maakunnassa, Atlantin valtameren äärellä. Kyllä, täällä tuulee ja sataa, mutta se ei äärimmäisiin ilmasto-olosuhteisiin tottuneita suomalaisia tallityöntekijöitä tai irlantilaisia poneja järkytä.

» Katso kuvia tallin lähialueilta

Jalat maassa, perinteitä kunnioittaen

- Mutta kuitenkaan laadusta tinkimättä. Meiltä et löydä nykyajan hienouksia, kuten kävelytyslaitteita tai solariumeja. Síofrachin tilukset on rakennettu 1990-luvulla ja ne ovat vain osittain remontoitu, joten joissain asioissa joudumme käyttämään niin sanottua manuaalista työvoimaa. Emme kuitenkaan tingi laadusta esimerkiksi rehuissa tai ponien varusteissa. Kesäisin ponimme laiduntavat Dinglen nummilla vaihtelevassa maastossa, kuten alkuperäisille connemaranponille on ominaista.

Tavoitteellista kasvatusta. Kokemuksella.

Connemaranponi on tunnettu sisustaan, ystävällisyydestään ja erinomaisesta rakenteestaan. Síofrach Connemaras kasvattaakin ratsuiksi soveltuvia connemaroja, jotka sopivat ulkomuotonsa puolesta myös näyttelykehiin. Olemme suuntautuneet erityisesti kouluratsastukseen sopivien connemarojen jalostukseen. Henkilökohtainen historiani connemarojen kanssa alkoi vuonna 2011. Ensimmäinen omistamani connemara, Brookbank Hazard, palkittiin YLA1, ja ensimmäinen kasvattamani connemara, Awana Long Dream, kantakirjattiin I-palkinnolla.

» Tutustu kasvatustoimintaamme

Tuontiponitoiminta

Aika ajoin Síofrachin väki vierailee paikallisessa connemaranponien huutokaupassa ja ostaa poneja jälleenmyytäväksi maailmalle. Näillä myytävillä poneilla ei ole olemassa olevia sukulaisia virtuaalimaailmassa, joskin ponien mukana saa kaksipolvisen sukutaulun. Tuontiponi on helppo vaihtoehto, kun tahdot tutustua uuteen rotuun huolimatta esimerkiksi kasvattajien myyntiehdoista.

Tutustu toimintaan ja myytäviin poneihin «