Fellbury Stud
Etusivu Esittely Toiminta Shetlanninponioriit Shetlanninponitammat

Fellbury Josie VVJ-II

Syntynyt 23.8.2021, Iso-Britannia
Rekisterinumero VH21-017-0276
Valjakkoajopainotteinen / noviisi

Minishetlanninponitamma
Rautias, 82 cm

Kasvattanut JP, Fellbury Stud
Omistaa JP (VRL-01948), Fellbury Stud

Sukulaiset

i: Merry of Brightwood
mini, tprt, 81 cm
VVJ-II
ii: Littlehill's Pippin
mini, prt, 81 cm
iii: Littlehill's Jolly Bouncer evm
mini, prt, 85 cm
iie: Ithilien of Emstrey evm
mini, hrkko, 81 cm
ie: Wietse v.d. Bloemengaard
mini, tprt, 82 cm
iei: Bruintje v.d. Hedelbeek evm
mini, sysirt, 83 cm
iee: Noortje v.d. Bloemengaard evm
mini, m, 81 cm
e: Cecam Jamillia
mini, rt, 82 cm
VVJ-II
ei: Wally van Grinhof
mini, rnhkko, 84 cm
eii: Waldor van Grinhof evm
tunt
eie: Margaretha van de Broek evm
tunt
ee: Joline van Grinhof
mini, rt, 80 cm
eei: Miro van Grinhof evm
tunt
eee: Helen evm
tunt

Jälkeläiset

synt. 11.11.2021 minishe-t Fellbury Jackie O emä Fellbury Calypso om. Fellbury Stud

Luonnekuvaus

Jos Josie oli syntynyt joksikin muuksi eläimeksi kuin poniksi, se olisi grumpy cat. Josieta ei oikeastaan kiinnosta elämässä mikään muu kuin syöminen ja löhöily, kaikkeen muuhun tamma pitää maanitella tai suurin piirtein pakottaa. Ihan täysin mahdoton Josie ei kuitenkaan vastarannankiiskeydestään huolimatta ole, sillä Josie on myös todella maltillinen, rohkea ja varma poni. Josien kanssa voi huoletta lähteä vaikka maastoon yksin ilman toista ponia, koska Josie ei kyttää tai ujostele juuri mitään.

Karsinassaan Josie keskittyy omiin puuhiinsa, eli mahdollisimman vähään liikkumiseen tai ruuan odottamiseen. Mukavuudenhaluisuutensa takia Josie on oikeastaan ihan helppo hoitaa, koska poni kyllä seisoo täysin hievahtamatta paikallaan vaikka tuntitolkulla. Myöskään näykkimistä tai muuta sooloilua Josie ei harrasta, vaan tamma pikemminkin seistä kököttää aloillaan naama pitkänä ja odottelee, että hoitaja olisi valmis ja poistuisi. Jekkuilemattoman tamman valjastus sujuu niin ikään ilman krumeluureja. Ainoastaan Josien kavioiden puhdistus on yksi iänikuinen murheen kryyni, sillä yllättäen Josie ei millään jaksaisi nostella kinttujaan maasta ja tasapainoilla kolmella jalalla hetkeäkään.

Ei liene yllätys, ettei koulukokeessa Josien vauhti päätä huumaa. Josie lämpenee yhtä hitaasti kuin vanha auto talvipakkasilla, ja ennen sitä tamma on täysin hyödytön. Kaikenlaisten volttien ja ympyröiden tiet näyttävät lähinnä timantin tai kuusikulmion muotoisilta, ja asettumisesta on turha haaveillakaan. Ennen pitkää, kun Josieta on tarpeeksi patisteltu ja se kykenee omatoimisesti ylläpitämään ravin ilman jatkuvaa eteenpäin kannustusta, voi tamman kanssa saada aikaiseksi jopa ei-katastrofaalisen noviisi-tason kouluradan. Kouluosuuden yleensä heikoista pisteistä ei kannata kuitenkaan liikaa lannistua, sillä yleensä maratonilla ja tarkkuuskokeessa Josie toimii jopa ihan näppärästi! Juju Josien ajamiseen onkin siinä, että tamma kaipaa treeneissään paljon vaihtelua muuttuakseen virkeäksi ja hauskaksi treenikaveriksi. Vauhdikkaan maratonin tai tarkkuuskokeen jälkeen Josie tuntuu aina hiukan vähemmän tahmealta kun palataan kaviouralle. Pelkän koulun treenaaminen varmaan muuttaisi tämän muutenkin vähäeleisen ponin kiveksi.

Kilpailutulokset

VVJ-valjakkoajo - vt. 4/3 (1448.97 p.)

Hyppykapasiteetti ja rohkeus 0.00 p.
Nopeus ja kestävyys 0.00 p.
Kuuliaisuus ja luonne 748.86 p.
Tahti ja irtonaisuus 0.00 p.
Tarkkuus ja ketteryys 700.11 p.

Päiväkirja

Ei merkintöjä.