Stall Ådahl
Virtuaalisia pohjoisruotsinhevosia
Navigaatio

2022-07-31

Pääsimme heti Stall Ådahlin ensimmäisenä toimintavuonna mukaan perinteisiin Virtuaalisen Työhevosyhdistyksen Kesämestaruuksiin! Me...

Lue arkistoa

Arkisto

Ensimmäinen kerta TYH:n Kesämestaruuksissa2022-07-31

Pääsimme heti Stall Ådahlin ensimmäisenä toimintavuonna mukaan perinteisiin Virtuaalisen Työhevosyhdistyksen Kesämestaruuksiin! Mestaruudet järjestettiin heinäkuun lopulla Suomessa Kadon Kartanolla, minne aloitimmekin matkan Ruotsista jo kaksi päivää ennen karkeloita. Saimme kokea yhden viikonlopun aikana kaikki mahdolliset säätilat, sillä onhan kyseessä Suomen kesä, mutta myös jännittäviä suorituksia sekä lämpimän yhteishengen, joka vallitsee työhevoskisoissa.

Meidän osalta mainetta ja mammonaa ei tänä vuonna vielä niitetty, mutta muutamia hienoja sijoituksia onnistuimme kuitenkin nappaamaan. Tallin kuningatar Hårga ja prinsessa Lillan näyttivät jälleen kyntensä ja sijoittuivat peräti kahdesti sekä käyttöajossa että kynnössä. Myös Grumir ja Fjällrosa ennättivät sijoille, kuten myös tottelevaisuusluokissa nuorista 4-vuotiaista Pilgrim sekä tulevaisuuden toivomme Linnea. Kokonaispistepoteissa lähimmäksi palkintopalleja ylsivät Linnea (tottelevaisuus, 96+54+33=183p., sija 6/23), Lillan (käyttöajo, 132+76+70=278p., sija 10/37) ja Hårga (kyntö, 96+72+26=194p., sija 11/36).

Pohjois-Ruotsin edustus kiittää Kadon Kartanon porukkaa hienosti järjestetyistä kisoista! Ensi vuonna näemme varmasti uudestaan!

Kesän 2022 kasvatit ovat syntyneet2022-07-08

Kesän viimeinen hevoskasvatti on viimein syntynyt ja näin ollen päättänyt vuoden 2022 varsakauden. Tallille syntyi tänä suvena kaiken kaikkiaan neljä hurmaavaa nuorta: yksi ori ja kolme tammaa.

Varsakesän aloitti omana syntymäpäivänäni 7.5. maailmaan putkahtanut orivarsa Ådahls Pilgrim (Morgonsols Ulfric * Pärla). Pilgrim oli ainoa tämän kauden varsoista, jonka isänä käytettiin ulkopuolista oria. Pilgrim palkittiin RMP:ssä 2 Star Prospectina ja ensimmäisissä PKK-näyttelyissään se voitti luokkansa.

Seuraava pienokainen, Ådahls Freja (Rodmar x Fjällrosa), syntyi 23.5. Frejasta tuli isänsä tapaan kaunis raudikko. Luonteeltaan Frejaa voisi kuvailla jopa ponimaiseksi omapäisyytensä takia! Freja palkittiin myös 2 Star Prospectina.

1.6. meille syntyi upea musta Ådahls Hedda (Grumir x Hårga). Hedda on vakuuttanut meidät rohkeudellaan ja työmoraalillaan ja tamma palkittiinkin 3 Star Prospectina.

Viimeisenä, muttei tosiaan vähäisimpänä, meille syntyi 8.7. tamma Ådahls Linnea (Hasselbrun x Lillan). Linnea on poikkeuksellisen kaunis ja hyväluustoinen tamma, jonka varalle meillä on suuret odotukset. Linnea palkittiin 3 Star Prospectina kesän varsoista korkeimmilla pisteillä.

Kaikki kesän varsat ovat suvultaan 1-polvisia ja jäävät näillä näkymin asumaan Stall Ådahliin jalostushevosiksi.

Tervetuloa Stall Ådahliin2022-05-28

Pieni hetki piti hakea sitä oikeaa ulkomuotoa tallille, mutta nyt viimein Stall Ådahl on valmis vastaanottamaan vierailijoita! Sivujen valmistumisen kunniaksi meidän on tarkoitus järjestää useammat kilpailut kesäkuun alkupuolella, ja tietysti meillä on vielä pari syötävän söpöä pohjoisruotsinhevosvarsaa matkalla maailmaan tänä kesänä! Tervetuloa tutustumaan!