Stall Ådahl
Virtuaalisia pohjoisruotsinhevosia
Navigaatio

2022-07-31

Pääsimme heti Stall Ådahlin ensimmäisenä toimintavuonna mukaan perinteisiin Virtuaalisen Työhevosyhdistyksen Kesämestaruuksiin! Me...

Lue arkistoa

Tarina ja tilukset

Idea Stall Ådahliin syntyi 6.11.2021, joskin talli sai lopullisen nimensä ja ulkomuotonsa vasta kolme kuukautta myöhemmin helmikuussa 2022. Tallin tarkoitus on olla hauska hömpöttely"projekti" joka tuo hyvää mieltä omistajalle, ja toivottavasti jollekin vierailijallekin! Tallin eläimillä harrastetaan ja käydään kilpailuissa silloin, kun inspiraatio iskee ja sopiva kutsu osuu eteen - ei pakonomaisesti sijoituksia ja meriittejä keräillen.

Stall Ådahlin tiluksille mahtuu 20-paikkainen tallirakennus, pihatto, useita tarhoja ja kymmeniä hehtaareja laidunta, sekä tietysti yksi iso ja toinen vähän pienempi ratsastuskenttä, sänkkäripelto ja paljon maastoteitä. Hevoset viettävät suurimman osan ajasta ulkona tarhoissa, tosin yöksi ne tuodaan sisään talliin. Hevoset syövät slow feeding-verkoista heinää vapaasti, mahdolliset rehut tarjoillaan karsinoissa aamuin illoin. Alpakat asustavat pihatossa vuoden ympäri.

Pihamaalta löytyy myös tallitupa toimistoineen sekä kahvilaputiikki Kanelhjärta. Tallitupa on takkatulen lämmittämä, hirsipuinen mökki, jossa voi sekä rentoutua että tehdä paperihommia. Tuvasta voit useimmiten löytää jonkun tallin henkilökuntaan kuuluvan henkilön - jos et, niin kurkkaa tallikäytävälle, eiköhän sieltä joku löydy lantaa lapioimasta. Tuvassa voit ottaa hetken rennosti pehmeillä sohvilla, lueskella 90-luvun Aku Ankkoja, katsella kuvaputkitelevisiota, tai silitellä laiskasti kehräävää Otto-kissaa.

Kafé & Boutique Kanelhjärta

Avoinna viikonloppuisin klo 11-16. Alpakkatuotteet ovat peräisin tilan omien alpakoiden villasta!

Kinkku- tai juustosämpylä 50 SEK
Jättiläiskanelipulla 40 SEK
Kahvi, mehu tai kaakao 19 SEK
Tee 15 SEK

100g alpakanvillalankaa 250 SEK
Myssy 100% alpakanvillaa 400 SEK