Stall Ådahl
Virtuaalisia pohjoisruotsinhevosia
Navigaatio

2022-07-31

Pääsimme heti Stall Ådahlin ensimmäisenä toimintavuonna mukaan perinteisiin Virtuaalisen Työhevosyhdistyksen Kesämestaruuksiin! Me...

Lue arkistoa

Kasvatustoiminta

"Pohjoisruotsinhevonen on hyvin monikäyttöinen hevonen. Se sopii kaiken tyyppiseen ajoon ja ratsuna se toimii niin este-, koulu-, kenttä- kuin lännenratsastuksessakin. Varmajalkainen, vahva ja hyväluonteinen rotu sopii myös vaellus- ja maastoratsuksi, ratsastuskouluhevoseksi sekä vammaisratsastukseen. Lisäksi rotu on harvinaisen pitkäikäinen ja vastustuskykyinen useille tavallisille hevossairauksille."

Stall Ådahlin toiminta keskittyy ensisijaisesti pohjoisruotsinhevosten kasvatukseen. Kasvattimme sopivat lajiin kuin lajiin ja niitä myydään mielellään sekä kilpahevosiksi että siitos-, yksityis- ja ratsastuskoulukäyttöön. Kaikki hevosemme ja kasvattimme viedään RMP:n ensiarvosteluun, jotta luonteenpiirteet ja kilpailukapasiteetti periytyvät vanhemmilta mahdollisimman realistisesti.

Tallin pääasiallisesti realistista ajankulkua noudattava ikääntymisjärjestelmä on käytössä myös jalostuksessa. Tammat ovat astutuksen jälkeen kantavina noin 11 IRL kuukautta, mikä myös tarkoittaa että tammat voivat saada vain yhden jälkeläisen per IRL vuosi. Varsojen syntymiset ajoitetaan loppukevään ja kesän kuukausille tallin sijainnin takia, sillä varsojen tuonti maailmaan lumisessa ja kylmässä Pohjois-Ruotsissa talvella olisi haasteellista. Järjestämme mahdolliset kasvattimyynnit vuosittain varsojen syntymisten aikaan, mutta meiltä on mahdollista saada myös tilausvarsoja, mikäli on halukas odottamaan varsaa mahdollisesti pitkänkin ajan! Ota tällöin yhteyttä joko chatilla tai sähköpostilla.

Astutuskalenteri

Lista kasvateistamme

Pvm Sukupuoli Nimi (suvun pituus) Vanhemmat Omistaja
7.5.2022 ori Ådahls Pilgrim (1) Morgonsols Ulfric * Pärla Stall Ådahl
23.5.2022 tamma Ådahls Freja (1) Rodmar * Fjällrosa Stall Ådahl
1.6.2022 tamma Ådahls Hedda (1) Grumir * Hårga Stall Ådahl
8.7.2022 tamma Ådahls Linnea (1) Hasselbrun * Lillan Stall Ådahl

Alpakoiden kasvatus

Pienessä roolissa Stall Ådahlissa on myös huacaya-alpakoiden kasvatus. Alpakkoja syntyy hevosten tapaan vain kevät- ja kesäkuukausina ja niitä saatetaan silloin tällöin myydä maailmalle.

Astutuskalenteri

Pvm Sukupuoli Nimi (suvun pituus) Vanhemmat Omistaja
25.7.2022 orhi Ådahls Ludde (1) Eskil * Lara Vienanmäki
31.8.2022 orhi Ådahls Blixtra (1) Eskil * Babsan Little Moose Farm
31.8.2022 emä Ådahls Mynta (1) Lennart * Malla Little Moose Farm