Slotthagens Danton

I-palkinto Kouluvarsojen laatuarvostelussa, 4-vuotiaiden paras puoliverinen

"Danton"

Syntynyt 25.12.2021 (4-vuotias)
Hannoverruuna
Ruunikko Ee/Aa, 168 cm

Rekisterinumero VH21-011-0454
Kasvattanut Leena Kalliovalkama, Suomi
Omistaa Leena Kalliovalkama (VRL-01948)

Painotuslaji: kouluratsastus
Taso: tällä hetkellä Helppo A

» Lue päiväkirjaa
» Kilpailutulokset ja saavutukset

Luonnekuvaus

Danton syntyi Slotthageniin vähän ex-tempore. Tarkoitus ei ollut teetättää tallin tammoista varsoja vielä pitkään aikaan, mutta kun legendaarisen Skurvashin omistaja tarjosi joulukuussa 2021 tallin oreja jalostukseen ulkopuolisille - mikä ei normaalisti onnistu - oli Kalliovalkamien tartuttava tuumasta toimeen melko spontaanisti. Pitkän valikoinnin ja punninnan jälkeen 5-vuotias Midi päätettiin astuttaa saman kasvattajan oriilla KWB Danse Baroque. Näin ollen Slottiksen ensimmäinen kasvatti syntyi lumisena joulupäivänä ja uusi kappale tallin arjessa alkoi, kun perheen huolehdittavaksi ja koulutettavaksi tuli pieni suloinen varsa!

Danton on luotettava ja järkevä hevonen. Luonteeltaan ruuna on varsin tasapainoinen, eikä sillä ole mitään ikäviä piirteitä, joista varoitella vierailijoita. Dantonia ei hevillä saa pois tolaltaan, vaan se mukautuu kiltisti muuttuviin ihmisiin ja ympäristöihin. Ruunaa voi huoletta käsitellä uudetkin ihmiset ilman tuntien mittaisia tutustumisleikkejä ja porkkanalahjuksia.

Danton nauttii harjauksesta ja muusta puunauksesta täysin siemauksin. Käytävällä harjatessa Danton möllöttää aloillaan alahuuli löysänä, mutta karsinassa herra yrittää kaikin voimin päästä rapsuttamaan hoitajaansa takaisin! Sitä uuttaa vaaleaa paitaa ei siis kannata pistää päälle, jos meinaa hoitaa Dantonia karsinassa. Dantonin peruspositiivisuus näkyy muissakin hoitotoimenpiteissä - esimerkiksi kengittäjä ei saa Dantonilta rapsutuksia, mutta ruuna seisoo silti kiltisti paikallaan sen sijaan, että se mököttäisi tai harrastaisi jotain ponimaisuuksia.

Ratsuna Dantonin voisi kuvitella peräti ratsastuskouluun - se on kiltti, rohkea ja älykäs, mutta toisaalta myös vähän hidas jaloistaan ja lyijyä suupielistään. Ratsastamalla Dantonia oikein ruunaa voi rohkaista haluamaansa suuntaan. Dantonia pystyy herkistämään nopeilla ja täsmällisillä avuilla ja välittömällä kiittämisellä, jolloin se sopii varsin hyvin kisaratsuksikin - tämä tosin vaatii ratsastajaltakin taitoja. Jos taas ruunaa ratsastaa hitaalla pohkeella ohjissa roikkuen, muuttuu Dantonkin varsinaiseksi etanaksi, joka liikkuu eteenpäin vaivalloisesti hiekkaan kompastellen. Ratsastajan taidot heijastuvat Dantoniin erityisen vahvasti, joten kisahevoseksi Danton sopii lähinnä kokeneille, vaikka rohkeutensa ja rauhallisuutensa puolesta se houkutteleekin aloittelijoita. Kotona Danton on kuitenkin koko perheen luottovalinta rauhalliselle maastoretkelle, jolloin ratsastajan ei tarvitse murehtia esimerkiksi alueella tiheään liikkuvista peuroista, jotka säikyttelevät muita tallin herkempiä hevosia.

Sukutaulu

i. KWB Danse Baroque VIR MVA Ch, KTK-I, KRJ-I
hann, m, 168 cm
ii. Rococulus PB KTK-I, KRJ-I
ie. KWB Foxtrot KRJ-I
e. KWB Mideia
hann, prn, 168 cm
ei. Millert von Gateaway KTK-I
ee. KWB Chelone

Muut KRJ-palkitut sukulaiset:

Hoito-ohjeet

Ruokinta

  • Aamu: 3kg heinää + 0,5l rehua
  • Päivä: 3kg heinää
  • Iltapäivä: 2kg heinää
  • Ilta: 3kg heinää + 0,5l rehua + 1dl mineraalia + mash

Hoito

  • Sadeloimi harmaalla säällä
  • Toppaloimi pakkasilla
  • Ratsastettaessa suojat kaikkiin jalkoihin