KWB Mideia

"Midi"

Syntynyt 9.9.2016 (5-vuotias)
Hannovertamma
Punaruunikko Ee/Aa, 168 cm

Rekisterinumero VH21-011-0397
Kasvattanut Kinship Warmbloods
Omistaa Leena Kalliovalkama (VRL-01948)

Painotuslaji: kouluratsastus
Taso: tällä hetkellä Vaativa B

» Lue päiväkirjaa
» Kilpailutulokset ja saavutukset

Luonnekuvaus

Midi on se huonosti käyttäytyvä kakara, joka lähes jokaiselta tallilta löytyy. Nuoren iän piikkiin voi vielä pistää osan Midin hölmöilyistä, mutta valitettavasti suurin osa tamman oikutteluista taitaa johtua vain sen temperamentista.

Midin omistaa Leena Kalliovalkama, mutta kuusikymppinen rouva on nakittanut tamman ratsutuksen ja ainakin kisauran alkupuoliskon tyttärensä Oonan vastuulle. Siinä missä Leena rakastaa punaruunikkoa veijarihevostaan, on Oona Midistä vähän eri mieltä. Leenan mielestä Midi on tulevaisuuden GP-taituri, Oonan mielestä lähinnä ikuinen varsa.

Luonteeltaan Midi on säheltäjä, joka ei oikein osaa päättää, että mistä se tällä kertaa hermostuisi. Midi huomaa kaikenlaiset muutokset ja omituiset esineet lähistöllään ennen ketään muuta ja tekee niistä takuuvarmasti ongelman. Midi on myös laumariippuvainen ja menee heti sekaisin, jos sen seinänaapurit viedään tallista tai tarhasta pois ensimmäisenä. Toisaalta hyvä puoli tässä on se, että tuttujen hevosten ympärillä Midi on rauhallisempi ja miellyttävämpi käsitellä. Ongelmat alkavat silloin, kun Midiä ratsastetaan tai käsitellään yksin kaukana muista.

Midi on ratsuna varsinainen puupää, jolta menee helposti avut ohi, jos ympärillä on jotain muuta mielenkiintoista kytättävää. Kuuliaisuus ja miellyttämisenhaluisuus eivät, ainakaan Oonan mukaan, ole Midin ominaisuuksia, joten tammaa täytyy ratsastaa antamatta periksi senttiäkään. Kilpailuissa Midin kanssa täytyy verryttellä rata huolellisesti läpi, sillä Midi vastaa kylmiltään tehtyihin pyyntöihin erittäin hitaasti. Mitä enemmän yhtä tehtävää harjoitellaan, sitä suopemmain Midi alkaa sitä tarjoamaan. Jää nähtäväksi, onko tämän veijarin kanssa koskaan mahdollista päästä GP-tasolle, kuten Leena haaveilee.

Sukutaulu

i. Millert von Gateaway KTK-I
hann, mrn, 168 cm
ii. Mi Amorcito KTK-II
ie. Rotterdam Celt KRJ-II
e. KWB Chelone
hann, prt, 159 cm
ei. Ferdinand Holmes KRJ-I
ee. KWB Hera KTK-III, KRJ-III

Jälkeläiset

hann-ruuna Slotthagens Danton, isä KWB Danse Baroque

Hoito-ohjeet

Ruokinta

  • Aamu: 3kg heinää + 0,5l rehua
  • Päivä: 3kg heinää
  • Iltapäivä: 2kg heinää
  • Ilta: 3kg heinää + 0,5l rehua + 1dl mineraalia + mash

Hoito

  • Sadeloimi harmaalla säällä
  • Toppaloimi pakkasilla
  • Ratsastettaessa suojat kaikkiin jalkoihin